Het verhaal achter de foto's die gemaakt zijn tijdens #CoronaCrisisTilburg2021

In dit nieuwe gekke zware rare corona jaar van 2021 zal Freddie de Roeck met zijn fotocamera Tilburg, gaan fotograferen. Lege winkelstraten, horeca en vele winkels die gesloten zijn en andere treurige Tilburgse straatbeelden. Dat wil hij u namelijk weer laten zien op DagjeTilburg en sociale media kanalen. Hoe overleven wij Tilburgers deze CoronaCrisis die wij nu met zijn alle meemaken. Elke week komt er een nieuw vers Tilburgs Straatbeeld op deze fotoblog pagina erbij te staan, met daarbij geschreven. Het verhaal achter de foto's die gemaakt zijn tijdens #CoronaCrisisTilburg2021

Voor je Booster Corona vaccinatieprik kunt uw nu ook terecht in de Koepelhal

Met de Koepelhal erbij, zijn er sinds vandaag in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant 9 prikplekken daar waar mensen hun corona vaccinatieprik kunnen halen. Dat betekent voor inwoners van de regio Tilburg dat ze namelijk binnen 30 minuten bij een vaccinatielocatie kunnen zijn. Hierin Tilburg kunnen mensen ook nog steeds terecht in het Willem II stadion voor hun boosterprik. Maar sinds maandag 27 december kunt uw zich laten prikken in de Koepelhal die in het Spoorzone gebied is gevestigd. Op de eerste dag was het dan ook in de morgen een drukte buiten stonden vele mensen in de rij aan te schuiven voor een prik op de middag was het weer rustig en verliep alles goed. Dit was de laatste weekfoto die ik het afgelopen jaar elke week maakte hierin Tilburg om u te laten zien hoe wij hier deze #CoronaCrisisTilburg2021 dit jaar hebben meegemaakt. Dit met vele rare corona beelden die ik het hele jaar gefotografeerd heb. Hopelijk word 2022 een beter jaar en hoef ik dit wekelijks niet meer vast te leggen met mijn fotocamera. Op na een nieuw jaar en hopelijk geen komt er dan geen #CoronaCrisisTilburg2022 die ik wekelijks vast ga leggen.


Week 52 Foto 52
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 27 december 2021Lockdownshoppen in de Heuvelstraat

Snel nog even gaan shoppen voor dat de nieuwe lockdown weer ingaat. Bijzonder dat iedereen in de paniekmodus schiet om nog wat kerstinkopen te gaan doen. Een dichtbevolkte Heuvelstraat, rijen voor de winkels en oranje pylonnen om de stromen mensen uit elkaar te houden. De geschiedenis herhaalt zich met het ‘lockdownshoppen’. Net als een jaar geleden probeert het winkelend publiek in Tilburg nog voor de sluiting van niet-essentiele winkels hun slag te slaan.

Week 51 Foto 51
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 19 december 2021

Levende kerststal 

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar een levende kerststal te zien op het Pieter Vreedeplein met diverse dieren waaronder ook de grappige alpaca’s met hun zachtaardige karakter en grote sprekende ogen. Ze zijn erg speels en een grote bron van vermaak. Deze levendige kerststal staat van 11 t/m 26 december op het sfeervolle terras van Lokaal Zeven en Brownies&Downies dus aan koek en zopie zal het zeker niet ontbreken. Om de kerstsfeer compleet te maken wordt er gezorgd voor kerstmuziek en er zullen optredens zijn van koren en straatmuzikanten. Houdt hiervoor de facebook van Lokaal Zeven goed in de gaten.


Week 50 Foto 50
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 12 december 2021

 Vieze gore stinkende mondkapjes

Overal zie ik ze nog steeds liggen op straat deze vieze gore mondkapjes. Begin 2021 toen ik met dit fotoproject #CoronaCrisisTilburg2021 begon heb ik al eens ongeveer een soort van dezelfde foto gemaakt net als deze afbeelding. Maar het word met de dag erger hier op de Tilburgse straten elke dag zie ik die vieze gore blauwe mondkapjes weer op straat liggen. Die van iemands gezicht afkomt met daarin verborgen vele vieze bacteriën en wie weet ook wel met wat coronavirus erin dat er aan is blijven plakken. Mondkapjes op straat dat is nu al bijna twee jaar het nieuwe dagelijkse zwerfafval dat je echt overal ziet liggen.


Week 49 Foto 49
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 6 december 2021

Avond Lockdown 

Even na 17:00 uur was het weer erg stil en verlaten in de binnenstad van Tilburg. Want de Avond lockdown is namelijk begonnen. Zo ook bij Restaurant L' Orangerie in de Korte Heuvel. Om 17:00 uur was dan ook alles leeg en werd het buiten terras opgeruimd. Niet alleen hier in de korte Heuvel was het stil en verlaten ook op het Piusplein daar was alles dicht. Bekijk hiervan de hele fotoserie van terug. 


Week 48 Foto 48
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 28 november 2021
 

Skyline van Tilburg gezien vanuit Stadskantoor

Na 14 maanden heb ik weer eens een nieuwe gave Skyline van Tilburg gefotografeerd. Dit keer gebeurde dat vanuit de aller hoogste verdieping van het vernieuwde Stadhuis daar waar de Gemeente Raad van Tilburg hun dagelijkse werk doet voor alle inwoners van Tilburg.


Week 47 Foto 47
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 21 november 2021

Sinterklaasintocht tijdens deze zware #CoronaCrisisTilburg2021

De intocht van Sinterklaas aan de Piushaven in Tilburg die ging op zondagmiddag 14 november gewoon door. Het bestuur van de stichting Sinterklaas Tilburg en de gemeente zien in de oplopende corona cijfers geen aanleiding om het evenement af te blazen. In de haven en langs de route daar was een QR code namelijk niet nodig. Want dat virus kon je niet oplopen. Maar op het Willemsplein voor de deuren van het Paleis raadhuis daar was namelijk wel een QR code nodig en verplicht daar mochten dan maximaal 1750 personen op het plein na sinterklaas zwaaien. Het blijven echt rare tijden wekelijks worden de corona regels dan ook weer veranderd tijdens deze #CoronaCrisisTilburg2021. Zo ook met deze intocht enkele activiteiten zijn namelijk afgelast maar iedereen kon dan ook met of zonder QR Code gezellig samen met zijn kinderen genieten van deze rare Corona Sinterklaasintocht.


Week 46 Foto 46
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 15 november 2021

Mondkapje is weer terug

Het merendeel van het winkelend publiek in de binnenstad van Tilburg draagt een mondkapje, zo is de eerste indruk zaterdagmorgen in de Heuvelstraat. Na een periode van ruim vijf weken versoepeling. Moeten we nu weer verplicht met dit mondmasker lopen als we een winkel in gaan. 


Week 45 Foto 45
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 7 november 2021

Herfst in Tilburg

November is weer begonnen, de maand waarin de herfst zich van zijn beste kant laat zien. De kleurrijke bladeren vallen van de boom, de spinnen weven hun web en de regen valt in stormachtige buien naar beneden. De eerste weken van de herfst in Tilburg zijn dan ook prachtig! Tilburg heeft mooie plekjes zat om van de herfst te genieten. Waar je de paddestoelen ziet en de herfstblaadjes van de bomen ziet vallen. Vooral nu we tijdens deze #CoronaCrisisTilburg2021 allemaal massaal de rust op gaan zoeken in de bossen en rustige gebieden waar je het stadslawaai niet hoort en ziet Maar kunt gaan genieten van de Herfst.


Week 44 Foto 44
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 1 november 2021
Het Circus is weer in Tilburg

In het Leijpark daar was dit weekend letterlijk en figuurlijk het decor voor de opening van Festival Circolo: een mengelmoes van theater, acrobatiek en circus. Deze nieuwe weekfoto heb ik gemaakt op zondagavond 25 oktober toen ik in het Leijpark aanwezig was tijdens een buiten voorstelling van diverse acrobaten tijdens Festival Circolo. Het Circus is weer in Tilburg en mag nu tijdens deze #CoronaCrisisTilburg 2021 eindelijk weer gaan optreden en tien dagen lang voorstellingen geven. De hele fotoreportage kunt u terug zien op deze blog pagina van DagjeTilburg.

Week 43 Foto 43
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 26 oktober 2021

Lowriders en classic cars

Ze zien er misschien niet zo uit, maar lowriders dat zijn fietsers op choppers of een cruiser, en dat zijn zeker geen motorrijders. Deze drie lowridres waren dan ook aanwezig bij  Wagnerplein goes Classic. Daar waar weer vele mooie oude klassieke oldtimers buiten op het plein stonden te pronken. Zo waren hier ook enkele grote dikke Amerikaanse auto's te zien die als lowrider zijn omgebouwd. Natuurlijk heel leuk om dan met je eigen gepimpte lowriders bike daar naast te gaan.   


Week 42 Foto 42
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 17 oktober 2021

QR-code leidt tot weinig problemen in Tilburgse horeca

De QR-code is voor alle horeca nu weer twee weken verplicht. Zo ook hierin Tilburg. Vooraf werd gevreesd voor problemen aan de deur met vaccin weigeraars, in de praktijk zijn gasten vooral ‘heppiedepeppie’ dat ze weer uit mogen gaan. Vele zitten nu nog graag buiten op een van de vele verwarmde terrassen. Maar om na binnen te mogen  laten vele cafe en restaurant bezoekers dan ook graag hun QR code aan de deur zien. Zoals ik terug kon zien op zaterdag tijdens deze drukke Tilburgse stapavond. Waarvan ik meerdere foto's van maakte die u ook terug kunt zien op deze Facebookpagina. De afbeelding die u hier op DagjeTilburg ziet is de nieuwe weekfoto die ik maakte tijdens deze #CoronaCrisisTilburg 2021 die nog steeds niet voorbij is zo lang wij bij binnenkomst one QR code nog moeten laten scannen. 


Week 41 Foto 41
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 10 oktober 2021
Zonder Corona App de Lochal in 

De mooie Tilburgse Lochal is vrij toegankelijk voor iedereen. Je hoeft hier bij de ingang namelijk echt geen corona toegangsbewijs te laten zien. Breng je een bezoek aan het (Stadscafé), dan heb je in sommige gevallen wel een corona toegangsbewijs nodig. Dat is wat ik afgelopen week zelf zag in de Lochal en terug kon lezen op hun site. Denk dat ik niet de enigste ben die dat raar en vreemd vindt. Dus als je een boek leest dan loop je niets op maar zodra je gaat zitten en je besteld een koffie of iets anders dan is de kans vele male groter dat je in dat zelfde gebouw corona kan oplopen. Maar alleen mensen die gevaccineerd zijn die dat aankunnen tonen met het groenen vinkje op hun smartfoon die mogen dan wel aan een van deze tafeltjes gaan zitten en iets gaan bestellen.     

Week 40 Foto 40
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 4 oktober 2021

Met je corona pas op stap

Vanaf zaterdag 25 september kan je zonder corona toegangsbewijs op veel plekken hierin Tilburg niet meer naar binnen gaan. In alle horeca, bioscopen, theaters, concertzalen, poppodia, casino’s, festivals, evenementen en professionele wedstrijden moet je dan hiervoor een bewijs, in de vorm van een QR-code op de smartphone of op papier worden getoond voor toegang. Kerken en moskeeën zijn van deze plicht uitgezonderd. 

Ik zelf ben op deze eerste dag en stapavond met mijn fotocamera door het uitgaansleven van Tilburg bij diverse horecazaken en enkele feestcafés na binnen geweest om daarvan een fotoreportage van te gaan maken dit met een blog verslag erbij geplaatst. Eerste Tilburgse uitgaansavond met corona pas. Wat mij nu namelijk op deze nieuwe weekfoto van #CoronaCrisisTilburg2021 opvalt die ik hiervoor uitgezocht heb. Bij elke Tilburgse horecazaak hield iedereen zich dan ook keurig netjes aan deze nieuwe corona QR pas regels. Maar als je voor een deur van een groot mooi verwarmd terras staat te wachten, dat op stapavonden namelijk bom vol zit met niet gevaccineerden of die wel een prik hebben gehaald. Daar staan bezoekers die na de kroeg of restaurant na binnen willen gaan eerst minuten lang te wachten met met hun QR-code op hun smartphone en dat tussen de niet en wel gevaccineerden.    


Week 39 Foto 39
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 26 september 2021

Met heel veel Bier maak je heel veel plezier 

Het kon en mocht weer met heel veel bier lopen en drinken tijdens een festival. Geen gekke rare corona regels, Maar dansen met elkaar bier drinken en weer heel veel plezier maken op een festival.Zo ook deze twee dames die dat deden. Alle foto's van het Ilovesilentdisco Festival. Die ik zaterdagavond op het Willemsplein, in Tilburg Centrum gemaakt heb staan erbij op deze blog pagina.

Week 38 Foto 38
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 19 september 2021

Demonstreren met een bord voor je kop

Over deze Tilburgse corona protestactie tijdens #CoronaCrisisTilburg202kan ik kort en duidelijk zijn. Het was namelijk een heel leuk feestelijk rijdend danceparade met trucks daar waar Dj's en danseressen op stonden. Eén grote dansende, vrolijke sliert van ongeveer 2500 festival vierders die op deze muziek afkwamen. Zoals u op al deze festivalfoto's terug kunt zien. Er was namelijk een rijdend festival door de Tilburgse binnenstad te zien en te beleven het kon en mocht maar voor heel even. Want dit festival was namelijk een demonstratie.

Week 37 Foto 37
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 13 september 2021

Freerunning op het Willemsplein

Heel veel springen en salto's maken dat liet Daan Seegers mij zien tijdens zijn freerun vanaf de Beljon fontein op het Willemsplein. Meer hierover kunt u terug lezen op dagjetilburg.com/blog
Daarop ziet u ook deze weekfoto terug die ik maakte tijdens de   #CoronaCrisisTilburg 2021 maar dan met het hele verhaal over Freerunning op het Willemsplein en meerdere foto's erbij geplaatst.

Week 36 Foto 36

#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 6 september 2021

Opruimdag in het Spoorpark

Dit weekend was er in het Spoorpark van alles te beleven de plek was namelijk een groot festival terrein geworden. Daar waar bierliefhebbers en roodharigen bij elkaar kwamen. Het MOUT bierfestival vond hier namelijk plaats in het Spoorpark en ook waren er enkele honderden ‘redheads’ uit binnen- en buitenland bij elkaar aanwezig tijdens de Redhead Days. Helaas van al deze leuke evenementen die het afgelopen weekend in Tilburg plaats heeft gevonden daarvan heb ik zelf helaas geen een foto van gemaakt, dit omdat ik zelf namelijk een paar dagen op vakantie was. Daarom deze afbeelding die ik op maandagmiddag gemaakt had in het Spoorpark. Je ziet het nog steeds de een meter vijftig regel geld hier tijdens #CoronaCrisisTilburg2021 zoals je op deze foto terug ziet namelijk nog steeds ondanks dat er beetje bij beetje meer mag en kan met heel veel mensen na een leuk evenement gaan. Dat kon afgelopen weekend dan ook weer.    


Week 35 Foto 35
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 30 augustus 2021

Paaldansen op houten palen

Je moet het maar durven op twee kleine hoge palen staan dansen. Dat deed Peer de Graaf namelijk wel deze bekende Tilburgse straatartiest en Theatermaker was bij De Visserij aan de Piushaven voor vermaak en plezier aanwezig daar waar hij de gasten vrolijk vermaakte op het bierfestival Tilburg aan de Schelde.

 
Week 34 Foto 34
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 23 augustus 2021


 Kaapstad Tilburg 

De binnenstad van Tilburg was gekaapt gebeurden op vrijdag 13 zaterdag 14 en op zondag 15 augustus door vele kunstenaars tijdens Kaapstad 2021. En dan kom je een hoop bijzondere mooie en rare dingen tegen. Zo ook dit in de Nieuwlandstraat ter hoogte van het Radiopleintje. Benieuwd hoe Tilburg gekaapt was bekijk dan heel deze fotoserie terug op dagjetilburg.com/blog 


Week 33 Foto 33
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 15 augustus 2021

Brug den Ophef gaat weer omhoog

Sinds enkele dagen is De Piushaven nu weer toegankelijk voor pleziervaartuigen Brug den ophef gaat na bijna een maand eindelijk weer omhoog. Dit na een reparatie aan de brug. Er is weer leven in de haven met al die bootjes die er nu weer zijn.

Week 32 Foto 32
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck
Publicatiedatum 8 augustus 2021

Met een bierfiets door Tilburg

Het kan en mag weer zuipend en luidruchtig door Tilburg. Zo ook met een man of tien op een grote bierfiets. Dat mocht niet in corona tijd maar nu zie je deze fietsen steeds vaker door het centrum van Tilburg slingeren en die het verkeer ophouden. Een bierfiets is een soort tandem fiets waarop een toog is gemonteerd. De bierfiets is geschikt voor 10 tot 20 personen, die terwijl ze aan de bar zitten voor de aandrijving zorg dragen. De bierfiets wordt vaak gebruikt door toeristen en bij vrijgezellenfeesten.


Week 31 Foto 31
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck 
Publicatiedatum 1 augustus 2021


Tilburgse Corona Kermis

Ja de naam klikt wat gek waarom niet gewoon de Tilburgse Kermis of vakantiekermis zo word i dit jaar genoemd voor het tweede jaar mocht in deze rare corona tijd de Kermis tien dagen toch gewoon weer open gaan. Al was het toch nog zo goed geregeld door de Gemeente Tilburg het eerste weekend was namelijk al erg druk. Zo stonden er lange wacht rijen op de spoorlaan om na binnen te mogen en dat hutje bij mutje tegen elkaar op. Maar op alle andere kermisdagen was het rustiger en beter geregeld tijdens drukte.

Zoals ik hierover op de laatste Kermis dag terug las in het Brabants Dagblad. Zelf ben ik nu wel zeer benieuwd over de nieuwe corona besmettingen hoe veel of hoe weinig kermis bezoekers dit nu opgelopen hebben of binnenkort nog kunnen krijgen. Want volgens de kermiswethouder Rolph Dols  was deze Kermis veilig en geslaagd. Op zondagavond 25 juli 2021 werd deze Vakantiekermis in Tilburg afgesloten. Door alle strenge corona maatregelen stonden er minder attracties dan normaal en was de opzet van het lint anders dan tijdens de reguliere Tilburgse kermis, maar de sfeer was er evengoed.

Week 30 Foto 30
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck 
Publicatiedatum 26 juli 2021Roze Maandag

Ook dit jaar net als vorig jaar weer geen duizenden bezoekers. Roze Maandag zorgt namelijk altijd voor een bomvolle binnenstad. Het is de drukste dag van de tiendaagse kermis met honderdduizenden bezoekers. Maar dit jaar tijdens #CoronaCrisisTilburg2021 was er namelijk helemaal niets te doen geen een groot feestelijk roze maandag evenement mocht er georganiseerd worden. Dat wel erg jammer is voor horeca en Kermis bezoekers. Wel liepen er enkele verdwaalde Travestieten over de Kermis rond. Die zorgde voor een leuke sfeer en dat Roze maandag dit jaar tijdens deze vakantiekermis toch niet vergeten is.

Week 29 Foto 29
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck 
Publicatiedatum 19 juli 2021

Broeder Isaac is blij want
Abdij Koningshoeven is van al zijn kaasoverschot verlost.

Het was zaterdagochtend een drukte van jewelste bij de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Vanaf de abdij tuin en buiten op straat stond namelijk een hele lange rij mensen te wachten. Kaasliefhebbers uit heel Nederland kwamen speciaal voor deze kaas van de monniken hiernaartoe. Want sinds enkele weken geleden toen dit bekend werd gemaakt dat Abdij Koningshoeven met een heel groot kaasoverschot zat. 4000 mensen stonden op zaterdag 10 juli hiervoor dan ook lang voor in de rij voor deze kaas van Abdij Koningshoeven. De monniken zijn inmiddels van al hun kaasoverschot van meer dan 15.000 kilo verlost.


Week 28 Foto 28
#CoronaCrisisTilburg 2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck 
Publicatiedatum 11 juli 2021Poppodium 013 Testen voor Toegang

Het kan en mag weer sinds kort na een concert gaan. Zo ook bij Poppodium 013 daar waar vele honderden mensen voor binnenkomst net als vroeger een uurtje voor binnenkomst buiten in een lange wachtrij staan te wachten om na binnen te mogen gaan. Dit is het oude vertrouwde beeld van een lange wachtrij voor een goed concert. Op vrijdagavond 2 juli was hier het optreden van Filth On Acid. Maar wat je hiervoor allemaal moet doen om een concert te mogen gaan bezoeken.

Toegang & testen
Voor de meeste evenementen in 013 ben je verplicht om - naast je toegangsticket - bij binnenkomst een negatief testresultaat of een vaccinatie-herstelbewijs te overleggen. Iedereen die daar buiten bij poppodium 013 in de wachtrij stond om na binnen te mogen gaan hield zijn telefoon al voor binnenkomst in de hand. Daar waar beveiligers even op kijken of jij het bekende groenen vinkje op je schermpje hebt staan. Was dat groen dan pas mocht je na binnengaan en het concert gaan bekijken. Natuurlijk wel allemaal zonder mondkapjes op en dicht naast elkaar of  zwetend tegen elkaar op staan te dansen. 

Week 27 Foto 27
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck     

Publicatiedatum 4 juli 2021  

EK Voetbal kijken op grote schermen. 

Einde aan bijna alle #CoronaCrisisTilburg2021 maatregelen. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal zonder mondkapjes de winkels in gaan. Uitgaan in Discotheken en nachtclubs. Topdrukte tijdens deze eerste Tilburgse stapavond. Dit mocht en kon weer allemaal vanaf dit weekend zo ook hier op het Piusplein bij Cafe Brandpunt daar waar deze vrienden groep buiten op het terras gezellig de EK Voetbal wedstrijd Nederland - Tsjechië met een biertje in hun hand aan het bekijken waren. Helaas Nederland verloor met 2-0 van Tsjechië. 

Week 26 Foto 26
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck       

Publicatiedatum 27 juni 2021

kunst en ambachtenmarkt in het Spoorpark

op zaterdag 19 en zondag 20 juni was er een kleine kunst- en ambachtenmarkt in het Spoorpark. Het aanbod was divers, verschillende kunstenaars krijgen een podium om hun werk te laten zien. O.a. verschillende kunstschilders, portretschilders, fotografen, dichters en ambachtslieden zoals een leerbewerker, kruidenkweker en een keramist waren aanwezig op deze eerste editie van de ‘Art Fair’. 

Week 25 Foto 25
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 20 juni 2021
Voetbal vlaggetjes maken de straten Oranje

De vele kroegen gingen zondag al om 18.00 uur dicht. Toen het Nederlands Elftal haar eerste wedstrijd speelde. Buitenterrassen zonder grote TV schermen. Bijna niemand die buiten op een terrasje het Nederlands Elftal ging kijken. Want dat mocht helaas nog niet tijdens deze #CoronaCrisisTilburg 2021 Ook bijna geen versierde oranje straten waren te zien. Maar na lang zoeken zag ik deze mooie versierde straat in Tilburg Noord. Helaas wel verborgen achter een groot parkeerterrein van een flatgebouw in de Rossinistraat . Toch nog een kleinbeetje het Oranje gevoel gezien hierin Tilburg.

Week 24 Foto 24

#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 14 juni 2021

Buiten fitnessen

Afgelopen week mochten vijftien genodigden op dinsdagavond 1 juni hun allereerste fitness les op ‘The Field’ gaan doen op deze nieuwe mooie buitensport voorziening in de open lucht op een tennisbaan van Club Pellikaan. Die ze nu omgebouwd hebben als The Field. Het idee hiervoor ontstond tijdens de Corona pandemie, waarin alle sportscholen lang dichtbleven, maar individueel buiten sporten wel tot op bepaalde hoogte mogelijk bleef. Bij Club Pellikaan werd tijdelijk in tenten gesport, die op de parkeerplaats waren opgesteld. Sinds deze week mag je gelukkig weer wat meer op sportscholen zo zijn de sportkantines en kleedkamers weer opengegaan. Wat ik hierover terug kon lezen op deze nieuws website. Hopelijk mogen we volgende week weer iets meer. Maar als de sportscholen weer dicht moeten gaan hebben ze bij Club Pelikaan Tilburg hiervoor al een goede buiten fitness geplaatst die ze permanent laten staan. Je weet maar nooit of er weer een lockdown aankomt. Klik op de afbeelding om deze fitness foto helemaal te zien.


Week 23 Foto 23
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 6 juni 2021Koning Willem II op D'n Tilburgse Heuvel heeft een nieuwe mantel gekregen

Het standbeeld van Koning Willem II is nu voor heel even verkleed in deze mantel. Dat natuurlijk wel in de mooie kleuren rood wit blauw, van onze Tilburgse voetbalclub Willem II. Dit werd gedaan omdat er dit weekend een nieuw evenement plaats vond hierin Tilburg Textielstad. Dertien unieke textielexposities waren er tijdens deze aller eerste Textour door het centrum van Tilburg te zien tijdens een wandeling door de stad.  

Week 22 Foto 22
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 30 mei 2021

Terrassen mogen weer iets langer open blijven

Vanaf eind april mochten alle cafés en restauranthouders s'middags al gasten ontvangen op hun terrassen. Vanaf woensdag 19 mei. Toen mocht men de buitenterrassen langer openhouden. Dit om buiten een hapje of een drankje te gaan nuttigen kan dan ook vanaf 6.00 uur in de morgen tot 20.00 uur s'avonds. Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Helaas het weer zit nu al enkele weken tegen bijna elke dag regen en nog veel te koud om gezellig op een terras te gaan zitten. Maar daar zijn goede oplossingen voor uitgevonden parasols en terrasverwarmers. Zo ook hier op dit mooie terras op het water van de Albatros aan de Piushaven. Daar waar ondanks deze koude eerste Pinksterdag nog genoeg mensen op dit verwarmde terras wilde gaan zitten, voor een warm drankje of een lekker koud biertje en een heerlijke lunch. Want het kan en mag weer. Helaas nu nog alleen op een buitenterras maar hopelijk mag en kan de horeca binnenkort weer snel helemaal opengaan. Klik op de afbeelding om deze foto helemaal te zien.


Week 21 Foto 21
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 24 mei 2021

Feest Willem II blijft in de Eredivisie  


Bij het Koning Willem II stadion is op zondagmiddag een spontaan volksfeest uitgebarsten. Honderden fans hebben zich verzameld op de parkeerplaats achter de King Side, het supportersvak waar normaal gesproken de fanatieke aanhang staat. Niemand hield zich hieraan de corona regels iedereen stond naast elkaar en tegen elkaar aan. De een meter vijftig regels deden er hier namelijk even niet toe. Want supporters waren blij en dat moest massaal gevierd worden. Zoals u op deze fotoserie terug kunt zien.  


Week 20 Foto 20
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 17 mei 2021

Kaarsje aansteken snuupke kopen bij de Hasseltse Kapel

Deze mooie bijzondere oeroude Tilburgse traditie in meimaand Mariamaand is hierin Tilburg dan ook eindelijk weer in ere hersteld. Want ondanks dat wij nog steeds massaal met zijn alle in deze corona crisis zitten. Ook dit jaar mag er weer een kaarsje opgestoken worden, en staan nu buiten eindelijk wel de snoepkramen. Dat kon en mocht vorig jaar heelas niet tijdens #CoronaCrisisTilburg2020 toen er namelijk bijna helemaal niets mocht. Vorig jaar zorgden de corona-maatregelen ervoor dat alle activiteiten in de meimaand vervielen. Ook dit jaar zal de meimaand anders zijn dan voorgaande jaren. Maar bij de snoepkramen, het lekkere snoep gaan uitzoeken dat je wilt dat kan en mocht gelukkig dit jaar weer wel tijdens deze jaarlijkse meimaand Mariamaand bij de Hasseltse Kapel.

Week 19 Foto 19
#CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck         

Publicatiedatum 9 mei 2021

Lange wachtrijen voor de Primark

Het heropenen van de winkels en de terrassen brengt veel mensen op de been. Zo ook hierbij de Primark in de Stadhuisstraat. Sinds vorige week 28 april gingen alle winkels open zonder afspraak. Ook de terrassen hierin Tilburg mochten eindelijk weer open gaan. Dit shop beeld zie je dan ook al heel de week dagelijks terug in de binnenstad van Tilburg. In de rij gaan staan om de Primark te gaan bezoeken. Op zaterdag was het dan ook helemaal een gekkenhuis in de stad zoals ik terug las in het Brabants DagBlad. Hutje bij mutje door  heuvelstraat lopen langen wachtrijen bij vele winkels. O wat zijn we toch blij, we hebben weer een stukje vrijheid terug gekregen en wat doen we nu allemaal, gezellig in een lange rij gaan staan wachten tot je een winkel binnen mag gaan om te gaan shoppen.                                                                                                                                                                   
Week 18 Foto 18                              
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck          

Publicatiedatum 3 mei 2021
Deze oude mooie Vespa had heel veel bekijks

Koningsdag aan de Piushaven Boulevard Zo werd dat hier vandaag gevierd. Met deze mooie oude gele oldtimer Vespa zijspan scooter aankomen rijden op de boulevard. Het was zien en gezien worden hieraan de haven. In het water en op de kade was het dan ook behoorlijk druk en gezellig ondanks dat de terrassen morgen pas open mogen gaan. Hier werd dan ook volop gezellig Koningsdag gevierd zoals ik op deze andere foto's terug zag.  


Week 17 Foto 17                              
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck          

Publicatiedatum 27 april 2021

Heropening Stadhuis & Verjaardag van Tilburg

Na een grondige renovatie is het Stadhuis van Tilburg klaar voor de toekomst. Want op 18 april viert Tilburg 212 jaar stadsrechten. Dubbel reden voor feest. O.a. met deze live-uitzending vanuit het Stadhuis. 212 jarig bestaan van Tilburg heropent de gemeente het stadhuis. Ook wel door vele Tilburgsers 'de zwarte doos' genoemd, is getransformeerd tot duurzame ontmoeting en werkplek voor het stadsbestuur, gemeenteraad en ambtenaren. 

Week 16 Foto 16                               
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck          

Publicatiedatum 18 april 2021

KOFFIE TO GO TIJDENS MIJN STADSWANDELING

Thuiswerken gaat niemand in de koude kleren zitten. We zijn zo gewend geraakt om even naar het koffiezetapparaat te lopen en een praatje te maken. Een moment om in beweging te komen en te genieten van een vers bakkie. In deze tijd tijdens #CoronaCrisisTilburg2021 is dit een stuk lastiger geworden. Nu dat al maanden lang vele horecazaken en leuke koffietentjes in Tilburg zijn gesloten tijdens deze horeca lockdown. Ik zelf ben namelijk een echte liefhebber van koffie. Zo liep ik dan op maandagmiddag door het Centrum van Tilburg daar waar ik meestal ergens een koffie to go drink tijdens mijn dagelijkse stadswandeling. Zo zag ik vandaag tijdens mijn zoektocht na een nieuwe verse Tilburgse foto van de week dit leuke nieuwe koffietentje Broodega aan de Heuvelring. Dit keer een foto die ik van binnen in een zaak gemaakt heb van deze  vriendelijke serveerster/ Koffie To Go Barista. 

Week 15 Foto 15                              
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck           

Publicatiedatum 12 april 2021Corona-Testbus Tilburg Noord

Door een testbus in de wijk Tilburg Noord zelf te plaatsen, hoopt de GGD dat meer mensen zich laten testen en dat besmettingen vroeg opgespoord worden.  GGD Hart voor Brabant zet een maand lang een corona-testbus in speciaal voor inwoners van Tilburg-Noord. Ze kunnen zich daar gratis laten testen, ook als ze geen klachten hebben. In deze testbus wordt de pcr-test afgenomen. Dit is de test die GGD altijd uitvoert. Hierbij stuurt de GGD het testmonster naar een lab. De uitslag is 24-48 uur na afname van de test bekend. 

Geen afspraak nodig

Deze tijdelijke testlocatie is een omgebouwde stadsbus die komende weken - op dinsdag, donderdag en zaterdag - afwisselend op het Verdiplein (dinsdag: vanaf 9 uur tot 16.30 uur en donderdag 11 tot 19 uur) en het Wagnerplein (zaterdag: 9 tot 16.30 uur) staat. Bewoners hoeven hiervoor geen afspraak te maken, ze kunnen met hun identiteitsbewijs gewoon binnen stappen.

Week 14 Foto 14                                
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck                                                             
Publicatiedatum 6 april 2021Politie controleert fietsent door het Leijpark of iedereen zich wel aan de 1Meter50 regels houd

De Tilburgse Politie was ook fietsent aanwezig tijdens een vreedzame Koffie drinken in het Leijpark demonstratie die keken of deze demonstranten zich wel aan het nieuwe normaal regeltjes hielden zoals de bekende een meter vijftig afstand van elkaar. Wie wel in groepsverband of te dicht naast elkaar in het Leijpark zat die werd even vriendelijk gewaarschuwd om afstand te houden. Deze Koffie drinken in het Leijpark. Dit zal op zondagmiddag elke week gaan gebeuren. Zoals ik hierover meer terug kon lezen in dit nieuwsbericht

Week 13 Foto 13                              
#CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck                                            
DagjeTilburg.com
: Publicatiedatum 29 maart 2021

De Lochal is uit de Lockdown

Vanwege de corona regelgeving is de Bibliotheek LocHal op dit moment gesloten. Maar de corona regels die namelijk wekelijks aan het veranderen zijn. Zoals vandaag ook het geval is voor de LocHal. 

Want met toestemming van de gemeente Tilburg, mag de Bibliotheek LocHal sinds half maart 50 studieplekken beschikbaar stellen aan studenten, om toch iets te kunnen betekenen voor deze groep. Studenten die kunnen hier van maandag tot en met zaterdag gebruik van maken. Dat is wat ik hierover terug kon lezen op de  nieuwssite van Omroep Brabant.   
Week 12 foto 12 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck /
 DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 22 maart 2021

Verkiezingen stemmen in  Buurthuis Jeruzalem

De derde en laatste dag van de Tweede Kamerverkiezingen is aangebroken. Overal in Tilburg was het dan ook druk bij de stemlokalen. Een paar bijzondere locaties die wij hierin Tilburg hadden om te gaan stemmen dat waren Poppodium 013 Als je daar ging stemmen bij Poppodium 013 dan krijg je daarna een rondleiding en een rockster behandeling. Je moest daarvoor wel even ander half uur in de rij gaan staan wachten zoals ik op dit Twitter filmpje terug zie. In de wijk Koolhoven en aan de Piushaven staan vandaag twee bijzondere stembureaus. Het zijn omgebouwde touringcars van 13 en 14,5 meter, waar voor de gelegenheid de stoelen uit zijn gehaald. Zie filmpje en foto's hiervan terug in het Brabants Dagblad. Ik zelf ben natuurlijk vandaag ook gaan stemmen. Helaas niet op een van deze bijzondere stemlocaties. Maar gewoon bij mij om de hoek in het buurthuis Jeruzalem. Al die bijzondere stem locaties hierin Tilburg dat was mij iets te druk om daarvoor in de rij te moeten gaan staan. Daarom maar deze nieuwe weekfoto van een buurthuis in mijn wijk Jeruzalem gemaakt.

Week 11 foto 11 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck /
 DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 17 maart 2021

Heuvelstraat: Wachten voor een kleding zaak 

Winkelen met een korte tijdslimiet. Maar tien minuten door een winkel gaan lopen om te kijken wat je nodig hebt. Of even in een klein half uurtje voor nieuwe kleding om die te gaan uitzoeken en dan even snel passen. Dit is sinds kort nu dan ook het dagelijkse straatbeeld hierin de Heuvelstraat. Voor de deur staan wachten op je beurt tot dat de volgende twee shoppers de winkel verlaten hebben, dan pas is het jouw beurt om even snel te gaan shoppen waarvan je dit nog van te voren online moet gaan reserveren. 

Week 10 foto: 10 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck /
 DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 8 maart 2021Straatbeeld: Wanneer gaan de  terrassen weer open

Op dinsdagmiddag 2 maart werd er hierin Tilburg door vele horecaondernemers meegedaan aan deze ludieke Tilburgse terrassen actie. Om weer open te mogen gaan. Wat mij toen opviel, hieraan de Korte Heuvel dat was namelijk deze dame in het bijzonder. Die vanuit haar studentenkamer uit haar raam een heerlijk biertje dronk. Zij had het beste plekje dagelijks terras uitzicht over de Korte heuvel waar zij boven een cafe woont en elke dag als ze nu uit haar raam na buiten kijkt ziet zij al maanden deze legge terrasstoelen staan in dit bekende Tilburgse uitgaanstraatje.

Week 9 foto: 9 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck /DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 2 maart 2021

Maaltijdbezorgers zijn de levenslijn van deze avondklok

Elke avond tijdens deze strenge avondklok kom je ze wel tegen fietsent door heel Tilburg. Daar waar ze dan hun bestellingen gaan bezorgen hierin Tilburg. Zo ook deze twee heren die ik vrijdagavond zag zitten in de Korte Schijfstraat. Helemaal in het vel oranje geklede bedrijfskleding van Thuisbezorgd.nl hadden ze aan, wachtend op een volgende bestelling die ze dan weer op de fiets door Tilburg mogen gaan wegbrengen. Dit is nog een van de weinige beroepen en werk waar je tijdens ingang van avondklok nog naar buiten mag gaan. Tijdens mijn avondklok foto-wandeling die ik maakte door de Tilburgse Binnenstad. Toen ik deze foto gemaakt had wist ik meteen al dit word de nieuwe weekfoto. Op straat was het ook weer erg stil op enkel wat bezorging die door Tilburg fietsend hun bestellingen wegbrachten. En die dan ook nog volop genoten van hun vrijheid die zij nu hebben tijdens dit werk wat ze aan het doen zijn.

Week 8 foto: 8 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 21 februari 2021

Romantisch op Valentijnsdag de liefde verklaren met een kus op het ijs

Geen intocht, geen kroegentocht tijdens Carnaval in Kruikenstad ook niet D'N opstoet gaan bekijken deze jaarlijkse druk bezochte carnavalsoptocht die dan door het centrum van Tilburg gaat. Maar wel heel veel ijspret zoals je ziet op deze bevroren Piushaven. En dan toch nog een klein beetje carnaval op het ijs, gaan vieren met je geliefde. Want dit jong verliefd stelletje had op zondag 14 februari dan ook 3 keer pret op het ijs, schaatsen over de haven die helemaal dicht gevroren was en dat met een te gekke gave carnavals kruiken sjaal om je nek. Daar waar ze elkaar heel romantisch op Valentijnsdag de liefde verklaren met een kus op het ijs.

Week 7 foto: 7 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 15 februari 2021

Winterpret op de draaibrug 

Op zondagmiddag 7 februari was er hierin Tilburg een echte sneeuwstorm ondanks dat wij al enkele weken een avondklok hebben in heel Nederland leek het vandaag wel of die al vroeg in de middag was ingegaan. Gelukkig was dit niet zo want enkele wandelaars die toch naar buiten gingen om een mooie sneeuwwandeling  langs de Piushaven te gaan maken zoals dit stel die hun eigen warme drank meegenomen hadden om die op de Draaibrug op te gaan drinken tijdens deze sneeuwstorm die over Tilburg viel. 

Week 6 foto: 6 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com 
Publicatiedatum 7 februari 2021

Avondklok stille straten

Op vrijdagavond aan de Spoorlaan bij het station toen de avondklok al enkele uren in was gegaan heb ik dit droevige stille Tilburgse straatbeeld vast gelegd. De avondklok was toen al een week landelijk aan de gang. Omdat ik zelf als fotograaf nu al bijna een jaar bezig ben aan het fotoproject van #CoronaCrisisTilburg daarbij horen dan ook natuurlijk deze unieke straatbeelden van Tilburg erbij. Hiervan heb ik  namelijk ook een kleine fotoserie van gemaakt die u terug kunt zien op Stadsblog: Tilburg in beeld. Deze ene foto laat nu duidelijk zien dat dit geen aller daagse straatbeeld is hierin de stad. Vooral als het avond is geworden is deze bruisende stad veranderd in een stille spookstad daar waar je bijna niemand over straat ziet lopen.  

Week 5 foto: 5 #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 31 januari 2021

Warme drankjes en eten bestellen bij een van deze kleine skihutjes aan de Piushaven

Verschillende horecazaken die aan de Piushaven zijn gevestigd zijn tijdens deze CoronaCrisisTilburg2021 weer zeer creatief geweest. Om het aan de haven wat gezelliger te maken en de vele wandelaars te voorzien van wat lekkers, plaatsten zij namelijk dit weekend enkele kleine skihutjes op de Piushaven Boulevard. Dit was op zaterdagmiddag 23 januari een paar uur voordat de landelijke avondklok van start ging. Meer over deze leuke actie en ideeën die enkele ondernemers van de Piushaven gedaan hebben kunt u terug lezen op Mijnpiushaven daarop staan meerdere foto's erbij geplaatst. 

Week 4 foto: 4  #CoronaCrisisTilburg2021
Text en fotografie: Freddie de Roeck /DagjeTilburg.com Publicatiedatum 24 januari 2021


Sneeuwpop ziet heel Tilburg op zijn kop staan

Een klein beetje sneeuw viel er zaterdagavond 16 januari hierin Tilburg. Dat waren mooie Tilburgse winterwonderland plaatjes die ik aan de Piushaven voor sociale media pagina's van Mijnpiushaven gefotografeerd had. Waaronder deze aparte sneeuwpop die zag namelijk heel Tilburg op zijn kop. Dat is wel toepasselijk nu wij in deze rare corona tijden leven.

Week 3 foto: 3  #CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com Publicatiedatum 18 januari 2021


Het nieuwe dagelijkse mondkapjes straatbeeld van #2021

Overal zie je ze liggen op #straat deze vieze gore #mondkapjes  ook ik erg mij hier aan, wat ik allemaal aan #mondkapjes vind op straat tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden in Tilburg Noord daar waar ik ze dan wel opruim tijdens het #papierprikken en #afvalbakken leegmaken. Daar kan ik zo boos over worden  gooi je vieze #mondkapje zelf in een afvalbak en val mij en mijn collega's die ook dit werk doen hier niet mee lastig.

Week 2 foto: 2 #CoronaCrisisTilburg2021

Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com Publicatiedatum 14 januari 2021


Straatbeeld: Wandelaars die een warm drankje bestellen

zaterdagmiddag 9 jan. Prachtig mooi winterweer om een mooie wandeling te gaan maken door Natuurgebied Moerenburg en over de Piushaven Boulevard. En daarna een lekkere heerlijke warme #koffietogo met iets lekkers erbij. Bij een van de vele leuke horeca zaakjes die gelukkig nog wel open zijn. Zo ook hier bij dit kraampje bij de draaibrug van Vittorio Perzisch Ijs waar de wandelaars een warm drankje toe go bestellen.

Week 1 foto: 1

Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com

Publicatiedatum 9 januari 2021


Volg #CoronaCrisisTilburg2021 op sociale media kanalen van @DagjeTilburg
 Instagram:  Facebook:  Twitter.

©️ Freddie de Roeck Fotografie: Op alle afbeeldingen zit copyright.  
 Deze foto's mogen alleen gebruikt worden in overleg met de fotograaf: freddiederoeck@me.com