Tilburgse muurschilderingen zijn hip en kei gaaf

Want iedereen wordt er blij van een mooie muurschildering die je voorbij ziet komen als je er langs fietst of loopt. En er zijn nog meer voordelen: verhalen van een stad zijn steeds minder duidelijk voor de nieuwe Tilburgse generatie. Als je dat uit in beeld of kunst, is het voor de nieuwe generatie duidelijker. Het is een manier om de geschiedenis van de stad op een duidelijke manier mee te geven. Kunst is heel gangbaar, kunst is voor iedereen." Vandaag heb ik zelf maar eens een kleine Tilburgse muurschildering's fietsroute gemaakt door mijn stad waarvan deze drie mooie muurschilderingen op de foto gezet.  
Muurschilderingen _ Tilburg _ 10 aug 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  5_JPG
Meer over alle oude en nieuwste muurschildering die nu sinds enkele jaren al op vele Tilburgse muren hangen in verschilde wijken en in de binnenstad. Daarvan kunt u meer informatie over terug lezen en zien op de website van Tilburg.com. Met daarbij al vele foto's van Tilburgse muurschilderingen. Maar wat zeker ook heel handig is als je dit zelf eens wilt gaan zien of je wilt dit ook gaan fotograferen. Onderaan staat daarbij namelijk een wandel- of fietsnavigatie app linkje erbij vermeld.Muurschilderingen _ Tilburg _ 10 aug 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  4_JPG
Tilburg krijgt nog meer street-art en muurschilderingen in 2021
Goed nieuws! De gemeente Tilburg heeft het muurschilderingen project verlengd. Dit betekent dat Tilburg nog veel meer muurcreaties krijgt. In de begroting voor 2021 heeft de gemeente €60.000,- gereserveerd voor nieuwe vette gave Tilburgse muurschilderingen. 


Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 10 augustus 2021