Ook in heel Tilburg geld vanaf 1 december verplicht een mondkapje dragen

Omdat ik nu al regelmatig mondkapjes draag van die blauwe stoffen wegwerp mondkapjes, en nu binnenkort iedereen die verplicht moet gaan dragen ben ik als blogger en fotograaf voor DagjeTilburg afgelopen week gaan shoppen om leuke mooie gestoffeerde mondkapjes te gaan kopen. Ik zelf kwam uit bij JVE Textieldruk daar waar ik mijn mondkapjes vorige week heb besteld en vandaag opgehaald had. Deze mondkapjes die JVE verkoopt zijn geheel volgens de RIVM richtlijnen. Ze bedekken volledig de mond en neus. Dit model is voor iedereen bruikbaar door de verstelbare oorhengsels en het neusklemmetje. Ze zijn op 60graden wasbaar en kunnen geleverd worden inclusief verwisselbaar filter. In verschillende kleuren leverbaar! Ik zelf heb hiervan tien zwarte mondkapjes gekocht waarvan ze in witte letters mijn website naam van DagjeTilburg.com erbij opgedrukt hebben. Als ik zelf net als de rest van Nederland dan toch een verplicht een mondkapje moet gaan dragen dan doe ik dit wel het liefst met mijn website naam logo erop gedrukt. Zo dat iedereen kan zien als ik aan het fotograferen ben dat ik dit doe voor DagjeTilburg. Daarop ziet u het fotoproject van CoronaCrisisTilburg2020 op terug, waar ik al sinds het begin van deze Corona mee bezig ben om Tilburg in beeld te brengen hoe wij hier deze CoronaCrisis beleven.
IMG_4113jpg

De mondkapjes plicht geldt in alle publieke binnenruimten

Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, theaters, benzinestations, restaurants, cafés, stationsgebouwen en luchthavens, en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben. Concreet betekent dit dat in bijvoorbeeld restaurants of theaters het mondkapje af mag wanneer mensen aan tafel of in de zaal plaatsnemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen. In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst, zoals kerken, moskeeën, tempels en synagogen, is een mondkapje niet verplicht. Meer over mondkapjes plicht kunt u terug lezen op de website van de rijksoverheid.nl

Text en Fotografie: Freddie de Roeck / #CoronaCrisisTilburg2020 Publicatiedatum 25 november


Sinterklaas! Tot 35% korting!