Hasseltse kapel in meimaand tijdens #CoronaCrisisTilburg2020

Een van de tradities in Tilburg in de meimaand is een bezoekje aan de Hasseltse Kapel. Elk jaar bezoeken duizenden mensen de kapel om er even te bidden, om er een kaarsje op te steken of zo maar voor een rustmoment. En om snoepjes te kopen. Helaas nu gaat dit niet. Ook zijn nu vele ouderen die niet naar buiten mogen en elk jaar de kapel bezoeken hier door ook gedupeerd zij balen er dan van dat ze de Hasseltse kapel niet mogen bezoeken. Wel zijn er goede corona maatregelen gedaan voor wie wel naar binnen wil om een kaarsje op te steken.  

Hasseltse kapel komt met 'kaarsje op afstand', voor wie de deur niet uit wil of kan

Hasseltse Kapel _ 1mei _ Foto _ Freddie de Roeck _  CORONACRISISTILBURG2020   1_-7JPG
Corona wakkert de volksdevotie aan, is te merken aan de hoeveelheid kaarsjes die in met name de Mariakapellen branden. Voor wie de deur niet uit wil of kan, biedt de stichting achter de Hasseltse kapel nu een oplossing: een ‘kaarsje op afstand'. Op de site van stichting is het bankrekeningnummer te vinden waar gelovigen hun kaarsje kunnen bestellen.
Hasseltse Kapel _ 1mei _ Foto _ Freddie de Roeck _  CORONACRISISTILBURG2020   1_-9JPG
In de maand mei is de kapel elke dag open van 9.00 tot 20.00 uur. Maatregelen moeten de 1,5 meter afstand waarborgen. Zo is er een verplichte looproute in de kapel met een gescheiden in- en uitgang, mogen er maar maximaal acht mensen tegelijk in de kapel en is er een zeer beperkt aantal stoelen.

Op de website van www.dagjetilburg.com daar waar fotograaf Freddie de Roeck u het dagelijkse Tilburgse Straatleven laat zien die hij gefotografeerd heeft tijdens deze #CoronaCrisisTilburg2020 ook ziet u op die pagina meer afbeeldingen terug van Hasseltse kapel.