Foto's: Koffiedrinken in het Leijpark voor wie tegen de corona maatregelen zijn.

Vanmiddag kon iedereen gezellig koffiedrinken in het Leijpark daar waar vandaag de eerste coffee to go- in Leijpark begon niet alleen koffie maar ook picknicken en met elkaar gezellig een praatje maken dat kon vanmiddag in het Leijpark daar waar ongeveer honderd man op afkwam. Je moest dan wel zelf je eigen koffie meebrengen als protest tegen Corona maatregelen van onze regering. Politie was erbij en die waren zeer vriendelijk, alleen maar een paar keer waarschuwen aan groepjes die dan uit elkaar moesten en zich wel aan de een meter vijftig corona regel moesten houden. 

Koffiedrinken in het Leijpark Tilburg _ 28 maart 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  2_JPG
Koffiedrinken in het Leijpark Tilburg _ 28 maart 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  6_JPG

Regelmatig word het Leijpark gebruikt voor demonstraties en andere actie's 

Maar nu in deze rare tijden van #CoronaCrisisTilburg2021 Zal dit op zondagmiddag elke week gaan gebeuren. Zoals ik hierover meer terug kan lezen in het nieuwsbericht dat in het Brabants Dagblad staatKoffie drinken tegen de corona maatregelen in het Leypark. Vijf dagen geleden begon Anne-Marie van der Gouw uit Tilburg een groep op Facebook, genaamd ‘Koffiedrinken in het Leijpark’. Inmiddels zijn twaalfhonderd mensen lid. ,,We willen ook in Tilburg het tegengeluid als het gaat om de corona maatregelen laten horen. In Den Haag wordt de waarheid niet gesproken en de media lopen daarin mee.  

Koffiedrinken in het Leijpark Tilburg _ 28 maart 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  5_JPG

Koffiedrinken in het Leijpark Tilburg _ 28 maart 2021 _ Foto _ Freddie de Roeck _  1_JPG

Wat in Amsterdam en in Den Haag kan, kan natuurlijk ook hierin Tilburg:
Gezellig afspreken om koffie te drinken.Treffen de corona-maatregelen jou en je omgeving ook zo hard en wil je dat kenbaar maken? Heb je behoefte je verhaal te ventileren of om gewoon mensen te ontmoeten die begrijpen wat je bedoelt? Vanaf nu kunnen we elkaar elke zondagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur ontmoeten in het wonderschone Leijpark: een mooie plek waar alle ruimte en vrijheid is om dit te doen. Dus neem je thermoskan mee, draag je mooiste glimlach en voel je vrij te verbinden in de openlucht. LET OP: Het is aan eenieder om zich te houden aan de geldende regelgeving van de Rijksoverheid. Het Leijpark ligt er mooi bij, dus laten we dat vooral zo houden. Geen rommel, geen gedoe. 


Text en fotografie: Freddie de Roeck / DagjeTilburg.com
Publicatiedatum 28 maart 2021