4 mei Dodenherdenking vlaggen door heel Tilburg hangen halfstok

Dodenherdenking die vandaag op 4 mei 2020 in Tilburg plaats vond is helaas de geschiedenis in gegaan als eentje uit de tijd van het Corona Virus, daar waar alle evenementen in heel Nederland zijn afgelast en niet door mogen gaan zo ook deze jaarlijkse 4 mei Dodenherdenking waar wij met zijn allen dan om 20:00 uur twee minuten stil zijn en denken aan de oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog. Dit jaar was wel een hele speciale Dodenherdenking het is namelijk al 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is van de Tweede Wereld Oorlog. Vandaag de dag doen we dan ook aan deze herdenking mee. Maar voor de meeste voelt dit of we nu zelf in oorlog zijn niet met andere landen maar met dit vreselijke Virus dat heel de Wereld en Nederland plat heeft gelegd.
4 mei _ Dodenherdenking  _ CORONACRISISTILBURG2020 _ Foto _ Freddie de Roeck _ _5JPG

Tilburg vlagt

Tilburgers werden via Sociale Media opgeroepen om op maandag 4 mei de vlag halfstok te hangen. Daar werd dan ook massaal gehoor aangeven in twee straten Mechtildisstraat, en de Hertogstraat daar hingen bij bijna elk huis de Nederlandse vlaggen halfstok aan hun gevel. 

4 mei _ Dodenherdenking  _ CORONACRISISTILBURG2020 _ Foto _ Freddie de Roeck _ _2JPG
Op dinsdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd en brengt men een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die Tilburg 75 jaar geleden hebben bevrijd. Ook dan geldt de oproep om de te vlaggen.

Herdenking

Bij de dodenherdenkingen op 4 mei in het Vrijheidspark en bij de begraafplaats aan de Gilzerbaan is vanwege het coronavirus geen publiek aanwezig. Wel heeft burgemeester Theo Weterings een bloemstuk vanmiddag neergelegd bij de begraafplaats aan de Gilzerbaan.

4 mei _ Dodenherdenking  _ CORONACRISISTILBURG2020 _ Foto _ Freddie de Roeck __JPG